SIGN NEWSLETTER

MODERN & CONTEMPORARY ART

Aboriginal Art by Gallery Viewer

Sharing our love for Aboriginal Art all over the world via social media, online viewing rooms Artsy and in our galleries in Amsterdam, Miami and Mexico City is one of the things we enjoy every single day. Thank you at Gallery Viewer for sharing your words and creating more awareness for this group of artists.

“In een tijd waarin er, terecht, steeds meer aandacht is voor kunst van ondergerepresenteerde groepen, krijgt ook moderne en hedendaagse Aboriginalkunst een belangrijk podium.”

“Galeriehouders David Smith en Gabriëlle Davidson kwamen voor het eerst in aanraking met Australische Aboriginalkunst tijdens een reis in 2006. In het afgelopen anderhalve decennium hebben zij zich ontwikkeld tot specialisten in het veld en hebben zij zich sterk gemaakt voor deze kunststroming in Europa en Noord- & Midden Amerika. De Australische Aboriginalkunst uit de SmithDavidson Collectie, de persoonlijke collectie van David Smith en Gabriëlle Davidson, kreeg in deze periode ook concreet vorm. SmithDavidson zorgde er voor dat een groter publiek bekend raakte met Australische Aboriginalkunst, door het werk tentoon te stellen in verschillende exposities in hun galeries in Amsterdam en Miami, in museumtentoonstellingen en op vooraanstaande kunstbeurzen als TEFAF, Art Miami, EXPO Chicago en Zona Maco. De populariteit van deze kunstvorm blijkt ook uit het feit dat Sotheby’s sinds 2015 speciale veilingen rondom Australische Aboriginalkunst organiseert in Londen en sinds 2019 ook in de VS. Het afgelopen jaar was kunst binnen deze stroming te zien in grote galeries als Gagosian Gallery en op toonaangevende kunstbeurzen als Frieze LA, Art Basel en Art Miami. Privéverzamelaars en vooraanstaande musea in o.a. Tokyo, New York, Los Angeles en Miami hebben deze kunst daarbij veelvuldig verzameld en getoond in de afgelopen jaren.”

Aboriginal Art by Freddie Timms (1946-2017)


Site: Monkey Rep